יום שני, 15 בספטמבר 2014

מאפינס שוקולד טבעוני


שלום שלום!
קאפקייקס מהמם ושוקולדי!
הכנתי המון המון בתקווה שישארו לי לקחת לבסיס.
לא נשאר:-)
אני ממליצה בחום להוסיף אגוזים קצוצים, הם הופכים הכל לכייפי יותר!




1 כוס קמח (אני השתמשתי במלא, אבל כל קמח ילך)
4\3 כוס סוכר חום
2\1 כוס שמן (אני הפסקתי להשתמש בשמן קוקוס אלא לטיגון, הוא מלא בשומן רווי..אז השתמשתי בקנולה. יש למישהו המלצות על שמן בריא?)
3\1 כוס אבקת חרובים (או שוקולית, אבל אז צריך להוריד מכמות הסוכר כשתי כפות)
3 כפיות אבקת אפייה
1 כוס רסק תפוחים (אצלנו בבית תמיד יש רסק תפוחים כי אמא משתמשת בו כל הזמן. אם אין, גם מעדן וחצי סויה יתאים או שתי בננות)
3 כפות חלב קוקוס או שקדים (או מים, או מיץ תפוזים)
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס אגוזים קצוצים (מלך או כל אגוז אחר)
4\1 כוס שוקולד צ'יפס (או יותר, לפי הטעם)  -לא חובה!



מערבבים את כל החומרים


מוזגים למנזטים.
ממלאים בערך שני שליש מהמנזט.



אופים ב180 מעלות כ20 דקות, עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
הם אמורים להראות קצת רכים..







בתאבון!


6 תגובות:

מיכל דינר אמר/ה...

אחלה מתכון!
לגבי השמן, אני עברתי להשתמש בשמן זרעי ענבים, שמעתי שהוא יותר בריא. הוא נטול טעם כך שמתאים גם למלוח וגם למתוק.

שיר אמר/ה...

תודה:-)
ממש תודה לגבי השמן!
הייתי אובדת עצות):

אורנה צפריר אמר/ה...

יצא ממש טעים, תודה!

שיר אמר/ה...

בתאבון! שמחה לשמוע

שיר אמר/ה...

בתאבון! שמחה לשמוע

Unknown אמר/ה...

האם את המתכון הזה אפשר להפוך גם לעוגה