שלום שלום
השבוע הוחלט להכין עוגה.
לא הוגדרה איזו.
טיילתי לי בסופר וראיתי שזיפים ענקייים.
לא נקנה?
נקנה.
היות ושום מתכון לא היה נאה בעיניי, נאלצתי להמציא אחד חדש(:
אני בררנית..
התוצאה היתה מרהיבה, ועם גלידה או קצפת בצד, אני מניחה שאפילו מרהיבה יותר(:
הפאי ילך נהדר עם הרבה פירות אחרים, כמו משמשים, אגסים, תפוחים, נקטרינות וכל העולה על דעתכם..
לבצק:
2 כוסות קמח (אני השתמשתי בחצי כוסמין מלא חצי קמח לבן, אבל כל שילוב יילך)
חצי כוס שמן (אני עשיתי רבע שמן קוקוס רבע קנולה, אבל אם מתחשק אפשר הכל קוקוס)
3 כפות סוכר
קורט מלח
מערבבים את כל חומרי הבצק יחד.
מכסים ושמים במקרר לפחות לחצי שעה.
בינתיים מכינים את השזיפים...
לשזיפים:
3-4 שזיפים גדולים, חתוכים לקוביות
1 כף ברנדי
1 כפית תמצית וניל
2 כפות סוכר
2 כפות מים
מצרכים נוספים:
2-3 שזיפים לאחר כך, לקישוט
3-4 כפות ריבה (כל ריבה תתאים) למריחה על הבצק
מבשלים את כל המצרכים על אש בינונית
כשהשזיפים התרככו, מכבים את האש.
מוציאים את הבצק מהמקרר.
משמנים תבנית פאי בקוטר 26 (אפשר גם גדולה או קטנה יותר)
משטחים 4\3 מהבצק בתבנית (את השאר נפורר אחכ מעל העוגה)
נמרח ריבה על כל הבצק.
נפזר את השזיפים המבושלים מעל הבצק.
נפרוס את השזיפים ששמנו בצד לפרוסות דקות ונסדר מעל השזיפים המבושלים (השזיפים המבושלים יהיו מתוקים, ואלה הלא מבושלים יהיו חמצמצים. השילוב הולך ממש טוב)
אפשר לסדר רק טבעת חיצונית, כמו אצלי, או לכסות את כל העוגה.
נפורר את הרבע הנותר של הבצק מעל השזיפים
נכניס לתנור בחום 180 מעלות לכחצי שעה, עד שהבצק זהבהב קצת והשזיפים שחומים בקצוות.
השבוע הוחלט להכין עוגה.
לא הוגדרה איזו.
טיילתי לי בסופר וראיתי שזיפים ענקייים.
לא נקנה?
נקנה.
היות ושום מתכון לא היה נאה בעיניי, נאלצתי להמציא אחד חדש(:
אני בררנית..
התוצאה היתה מרהיבה, ועם גלידה או קצפת בצד, אני מניחה שאפילו מרהיבה יותר(:
הפאי ילך נהדר עם הרבה פירות אחרים, כמו משמשים, אגסים, תפוחים, נקטרינות וכל העולה על דעתכם..
לבצק:
2 כוסות קמח (אני השתמשתי בחצי כוסמין מלא חצי קמח לבן, אבל כל שילוב יילך)
חצי כוס שמן (אני עשיתי רבע שמן קוקוס רבע קנולה, אבל אם מתחשק אפשר הכל קוקוס)
3 כפות סוכר
קורט מלח
מערבבים את כל חומרי הבצק יחד.
מכסים ושמים במקרר לפחות לחצי שעה.
בינתיים מכינים את השזיפים...
לשזיפים:
3-4 שזיפים גדולים, חתוכים לקוביות
1 כף ברנדי
1 כפית תמצית וניל
2 כפות סוכר
2 כפות מים
מצרכים נוספים:
2-3 שזיפים לאחר כך, לקישוט
3-4 כפות ריבה (כל ריבה תתאים) למריחה על הבצק
מבשלים את כל המצרכים על אש בינונית
כשהשזיפים התרככו, מכבים את האש.
מוציאים את הבצק מהמקרר.
משמנים תבנית פאי בקוטר 26 (אפשר גם גדולה או קטנה יותר)
משטחים 4\3 מהבצק בתבנית (את השאר נפורר אחכ מעל העוגה)
נמרח ריבה על כל הבצק.
נפזר את השזיפים המבושלים מעל הבצק.
נפרוס את השזיפים ששמנו בצד לפרוסות דקות ונסדר מעל השזיפים המבושלים (השזיפים המבושלים יהיו מתוקים, ואלה הלא מבושלים יהיו חמצמצים. השילוב הולך ממש טוב)
אפשר לסדר רק טבעת חיצונית, כמו אצלי, או לכסות את כל העוגה.
נפורר את הרבע הנותר של הבצק מעל השזיפים
נכניס לתנור בחום 180 מעלות לכחצי שעה, עד שהבצק זהבהב קצת והשזיפים שחומים בקצוות.
12 תגובות:
צריך לבשל את השזיפים במים רותחים? בכמה מים?
בשתי כפות מים, לא רותחים.
לשזיפים יש מים משל עצמם והם יצאו בבישול.
אין צורך להוסיף מעבר לזה עוד מים.
בתאבון!
היי, הפאי נראה נהדר. אני רוצה להחליף את השזיפים בתערובת פירות קיץ. כמה גר' בערך צריך? תודה מראש!
הי!
תודה!
אני משערת השערה גסה שצריך בערך 200-300 גרם פרי.
תמיד עדיף ללכת על בטוח ולהכין יותר פירות, מקסימום אם תראי שאין מקום טל תשימי.
להבא אשתדל למדוד גם במשקל את המצרכים שלי(:
בהצלחה!
יצא מאוד מאוד טעים, תודה!! :)
זאת בדיוק אבל בדיוק העוגה שחיפשתי! תודה :)
אפשר להוריד את האלכוהול זה עדין יצא טוב??.?
לא ניסיתי, אבל אני מניחה שאין בעיה.
הייתי שמה נוזל אחר במקום.
בהצלחה!
לא ניסיתי, אבל אני מניחה שאין בעיה.
הייתי שמה נוזל אחר במקום.
בהצלחה!
העוגה יצאה מדהים תודה.
האם אפשר ללא ריבה?
האם אפשר ללא סוכר?
הוסף רשומת תגובה