שלום שלום!
לכבוד פסח, הכנו עוגת שוקולד-קישואים סופר בריאה וגם כשרה וגם ללא גלוטן!
רגע לפני, אתם מוזמנים לאתר החדש שלי, דומה מאוד לבלוג הזה, אבל נוח יותר(:
https://www.tofufit.com/
למצרכים לשתי תבניות אינגליש קייק (אפשר גם בתבנית אחת, אבל זמן האפייה ארוך בהרבה):
1 וחצי קמח מצה\חומוס (לאוכלי קטניות ולרגישים לגלוטן)
6 כפות אבקת שוקולד חרובים (אפשר גם שוקולית, אבל אז צריך להוריד מכמות הסילאן)
3 כפיות אבקת אפייה
2\1 כפית מלח
1 וחצי כוס קישואים מגוררים (אם שוטפים טוב לא צריך לקלף)
חצי כוס סילאן וחצי כוס מייפל (במקרה של הסילאן והמייפל הכמויות יחד יוצרות כוס ממתיק אחד, אבל אפשר גם לשים כוס שלמה של מייפל או סילאן או אגבה. במקרה שמשתמשים בשוקולית, כדאי לשים רק חצי כוס של ממתיק)
חצי כוס שמן קנולה (או שמן קוקוס)
חצי כוס מחית תפוחים
2 כפיות תמצית וניל
מערבבים את כל החומרים יחד
מרפדים תבנית אינגליש קייק (אחת או שתיים) בנייר אפייה, ההוצאה של העוגה קלה בהרבה, ואין צורך בשימון התבנית!
שופכים את הבלילה לתבניות
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
אם יש שתי תבניות- זמן האפייה הוא כ15 דק, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש
אם את כל הבלילה שמנו בתבנית אחת, זמן האפייה עלול להגיע ל40 דק, וגם שם- העוגה מוכנה כשהקיסם יבש.
העוגה תהיה קצת רכה בפנים, אין מה לדאוג, זה מוסיף לטעם ומתקשה ככל שהיא תתקרר יותר.
פסח שמח!
לכבוד פסח, הכנו עוגת שוקולד-קישואים סופר בריאה וגם כשרה וגם ללא גלוטן!
רגע לפני, אתם מוזמנים לאתר החדש שלי, דומה מאוד לבלוג הזה, אבל נוח יותר(:
https://www.tofufit.com/
למצרכים לשתי תבניות אינגליש קייק (אפשר גם בתבנית אחת, אבל זמן האפייה ארוך בהרבה):
1 וחצי קמח מצה\חומוס (לאוכלי קטניות ולרגישים לגלוטן)
6 כפות אבקת שוקולד חרובים (אפשר גם שוקולית, אבל אז צריך להוריד מכמות הסילאן)
3 כפיות אבקת אפייה
2\1 כפית מלח
1 וחצי כוס קישואים מגוררים (אם שוטפים טוב לא צריך לקלף)
חצי כוס סילאן וחצי כוס מייפל (במקרה של הסילאן והמייפל הכמויות יחד יוצרות כוס ממתיק אחד, אבל אפשר גם לשים כוס שלמה של מייפל או סילאן או אגבה. במקרה שמשתמשים בשוקולית, כדאי לשים רק חצי כוס של ממתיק)
חצי כוס שמן קנולה (או שמן קוקוס)
חצי כוס מחית תפוחים
2 כפיות תמצית וניל
מערבבים את כל החומרים יחד
מרפדים תבנית אינגליש קייק (אחת או שתיים) בנייר אפייה, ההוצאה של העוגה קלה בהרבה, ואין צורך בשימון התבנית!
שופכים את הבלילה לתבניות
מכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות.
אם יש שתי תבניות- זמן האפייה הוא כ15 דק, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש
אם את כל הבלילה שמנו בתבנית אחת, זמן האפייה עלול להגיע ל40 דק, וגם שם- העוגה מוכנה כשהקיסם יבש.
העוגה תהיה קצת רכה בפנים, אין מה לדאוג, זה מוסיף לטעם ומתקשה ככל שהיא תתקרר יותר.
פסח שמח!
5 תגובות:
3 כפות אבקת אפייה? לא כפיות?
צודקת לחלוטין!
מייד אשנה:-)
האם אפשר לגרד את הקישואים בפומפיה דקה יותר ? ואם כן האם צריך לסחוט אותם?
לדעתי אפשר.
הנוזל מהקישוא זה חלק מהנוזלים שצריך בעוגה, אז לא כדאי לסחוט
1 1/2 מה של קמח מצה ? כוס . תודה
הוסף רשומת תגובה