יום שני, 5 באוקטובר 2015

עוגיות שיבולת שועל תפוחים וקינמון טבעוניות ללא גלוטן


שלום שלום!
לקראת הסתיו המתקרב (ראיתם כמה חצבים??? לנו בגינה יש לפחות חמישה!)
עוגיות עם ריח משגע (קינמון) ובריאות בכל ביס
אחרי שגיליתי שקמח עושה לי כאבי בטן):, אני מחפשת אלטרנטיבות. הקוואקר (שיבולת שועל) הולך נהדר באווירה החורפית.

רגע לפני, אתם מוזמנים לאתר החדש שלי, דומה מאוד לבלוג הזה, אבל נוח יותר(:
https://www.tofufit.com/



לבערך 30-40 עוגיות סופר בריאות:
חצי כוס שמן (קנולה, קוקוס..)
כוס (פחות קצת) סוכר חום (אם יש מייפל טוב בבית- אפשר להחליף חלק מהסוכר במייפל לטעם עוד יותר חורפי)
2 תפוחים קלופים מגוררים (כדאי לסחוט את המיץ שלהם, שלא יהיו יותר מדי נוזלים)
4 כפיות אבקת אפייה
2 כפיות תמצית וניל
3 כוסות שיבולת שועל
4 כפיות (או יותר!) קינמון
2 כפות רסק תפוחים (במידה והבלילה מרגישה "לא מחוברת")


מערבבים את כל החומרים יחד.
יוצרים כדורים קטנים ושמים במרחק מכובד אחד מהשני (בניסיון הראשון הם נהפכו לי לעוגה אחת גדולה כי שמתי אותם קרוב מדי..)
אני פיזרתי עוד קינמון מעל, לא חובה.
אופים לכעשר דקות ב180, ואחרי עשר דקות פותחים את התנור ומשטחים כל כדור עם מזלג (אי אפשר לעשות את זה בהתחלה כי הבלילה קצת נוזלית). מכבים את התנור  ונותנים להם להשאר עוד חמש עשר דקות.
אחרי שהעוגיות התקררו- כדאי לשים לב, הן מתחסלות במהירות(:

מערבבים 

מרחקים מכובדים, אחרת הן יתחברו ותהיה לכם עוגה נחמדה(:

קינמון מוסיף המון

נשטח עם מזלג

וואלה- עוגיות סופר בריאות ללא גלוטן








8 תגובות:

mary אמר/ה...

וואוו תודה רבה העוגיות נראות נפלא

שיר אמר/ה...

הן משגעות! הכפלתי כמויות כי נגמר מהר מדי:-)
ספרי איך יצא:-)

שיר אמר/ה...

הן משגעות! הכפלתי כמויות כי נגמר מהר מדי:-)
ספרי איך יצא:-)

Unknown אמר/ה...

יצא ממש טעים

anat hamak אמר/ה...

יצאו כלכך טעימות, לא היה לי רסק תפוחים ,לכן הוספתי כמה כפות טחינה ו 2 כפות שבבי קוקוס, 2 כמויות כ 38 עוגיות.

Unknown אמר/ה...

נראות מדהיםם..עשית עם שיבולת שועל עבה או דקה?

Unknown אמר/ה...

רעיון מעולה הטחינה מדביקה הקוקוס תמיד טעים
זה עדיין בתנור מחכה ...😍

גילי אמר/ה...

היה לי רסק ובכלזאת הוספתי טחינה וקוקוס. בדיעבד הייתי מורידה את הסוכר לפחות מחצי