יום ראשון, 18 באוקטובר 2015

קראמבל שיבולת שועל תפוחים ומייפל ללא גלוטן

שלום שלום!
משתפת במתכון חורפי בריא וטעים לעוגת קוואקר מייפל תפוחים.

לכבוד היומולדת של אמא הכנו, ויצא ממש טעים(:



לבצק:
כוס שיבולת שועל
חצי כוס קמח (אלרגיים לגלוטן יכולים לשים במקום הקמח עוד חצי כוס שיבולת שועל, גם הולך!)
רבע כוס סוכר
רבע כוס מייפל (מי שיכול כלכלית- חצי כוס מייפל ולוותר על הסוכר. מייפל יקר בימינו;)
חצי כוס שמן קוקוס (במקרה הזה שמן קוקוס זה יחסית חשוב, כי הוא מתגבש בקור, וככה קל לעשות מהבצק פירורים)

לתפוחים:
5 תפוחים ירוקים קלופים וחתוכים לקוביות
חצי כוס או יותר צימוקים
2 כפיות קינמון
2 כפות סוכר

נערבב את כל חומרי הבצק ונכניס למקרר לחצי שעה

בינתיים נערבב את חומרי התפוחים ונטגן לפחות חמש דקות, עד שהתפוחים מתרככים.

נשים את התפוחים בתחתית תבנית פיירקס, ומעליה נפורר את הבצק, שבעקבות שמן הקוקוס התקשה קצת.
נכניס לתנור שחומם מראש ל180 לבערך 20 דקות, או עד שהחלק העליון הזהיב קצת.

 אפשר להגיש יחד עם גלידה, לא חובה(:
























אין תגובות: