יום ראשון, 19 בינואר 2014

פיצה ללא גלוטן טבעונית!

שלום שלום!
הרבה זמן לא הייתי כאן..
התגייסתי..
בכל מקרה...
מתכון לפיצה טבעונית פצצה!




לבצק-
15 גר שמרית
2 כוסות קמח ללא גלוטן (קונדיטור או קמח "כרגיל") (או כל קמח אחר, כוסמין, לבן, מלא, הכל הולך) אם רוצים עם             קמח חומוס, צריך לקחת בחשבון שהוא לא תופח במיוחד, ממליצה לערבב עם קמח כוסמין חצי חצי אם אין אלרגיה             לגלוטן.
1 כוס מים פושרים
2\1 כוס שמן זית
קצת מלח



נערבב הכל ליצירת כדור בצק.
לא להלחץ אם הוא קצת דביק. שמן הזית ימנע ממנו להדבק לידיים
נכסה ונניח לו לרבע שעה.





ועכשיו לרוטב!-
5 כפות רסק עגבניות
3 עגבניות קצוצות
שום לפי הטעם
שמן זית לטיגון
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
שמן זית
אורגנון לפי הטעם
תבלין לפיצה אם רוצים
מים לפי הצורך (לאורך הטיגון נוסיף מים כל פעם, נדאג שישאר במרקם לא נוזלי מדי)

נטגן את העגבניות עד שהן קצת מתרככות, ונוסיף את שאר המצרכים.
נטגן ונשפר תיבול, עד שהרוטב מעורבב טוב ולטעמנו.

לתוספות-
עקרונית כאן זה המקום להיות יצירתיים, ולהתפרע. מה שאני שמה בדרך כלל:
בצל מטוגן
עגבניות פרוסות
זיתים
פטריות שמפניון קצוצות
פסטו (למריחה על הבצק, פה יש מתכון נהדר בסוף הפוסט)
עגבניות מיובשות
בזיליקום
גבינת טופו (גבינה צהובה שנקראית "צהובה טבעונית". לגרר עם פומפיה, היא נמסה מצויין)

עוד סוג אחר של תוספות, שגיליתי במסעדה נהדרת שאני לא זוכרת את שמה- ירקות מגורדים עם קולפן, כמו בטטה וקישוא, וכמה חתיכות ארטישוק, ממש מתוחכם וטעים.


נשטח את הבצק על נייר אפייה ונחמם את התנור ל200 מעלות.
אני מרחתי פסטו על הבצק, אבל זו ממש לא חובה.
נוסיף את הרוטב ואת התוספות
נאפה 20 דק ב200 מעלות.





אני הוספתי גם גבינה (מטופו), ממליצה לגרר עם פומפיה, יוצא יותר אלגנטי מהתוצאה שאצלי(:








יוצאת פיצה משגעעעת.

הריח ממש מושך...

אכלנו הכל בלי להשאיר פירור!
שיהיה שבוע מוצלח!


17 תגובות:

Ramon Snir אמר/ה...

איזה חתול!

shir salit אמר/ה...

חתול חצוווף.
אוכל הכככל.
אבל אני מסמפטת אותו לפעמים :-)

אנונימי אמר/ה...

שיר תודה!!
אתמול הכנתי פיצה לפי המתכון שלך אומנם עם קצת שינויים בתוספות ויצא מעולה!!!
אחרי שנה פלוס שלא אכלתי פיצה..בהחלט מתכון פשוט ומוצלח :)
תודה תודה תודה!!

shir salit אמר/ה...

שמחה מאוד לשמוע!
איזה תוספות?
חיפשתי לגוון אשמח לרעיונות:-)

אנונימי אמר/ה...

שמתי רוטב עגבניות עם זיתים ופלפל חריף
ומעל הכל חתכתי בצל ופלפל אדום לטבעות ופזרתי מעל ביחד עם גבינה טבעונית שגרדתי עם פומפיה :)
אפילו הלא צליאקים אוכלי הבשר אהבו :)

פעם הבאה אני אנסה לעשות גבינה טבעונית נמסה לבד ולהוסיף נראה לי שזה עוד יותר יישתפר

shir salit אמר/ה...

חח אם הייתי שמה חריף אחותי הקטנה היתה מעלה אדים..
אבל להכין גבינה לבד זה רעיון מצוין.
אין לי ככ הרבה זמן כי אני סוגרת בבסיס כל שבת שניה, אבל אולי זה שווה את ההשקעה:-)

דנה פרנק אמר/ה...

שלום :)
אני בחיפושים אחר מתכון לפיצה ללא גלוטן כבר ים זמן! וחייבת לציין שהמתכון נראה סוף הדרך אבל שאלה לי אלייך...
את השתמשת בקמח חומוס או בקמח אחר? רציתי לדעת אם זה לא נותן טעם יותר מידי מוזר אם השתמשת רק בקמח חומוס..
תודה :)

shir salit אמר/ה...

הכנתי את הפיצה בפסח בפעם הראשונה אז בזמנו טעמתי אותה עם קמח חומוס.
הכנתי גם עם קמח כוסמין.
הטעם של החומוס לא מורגש כמעט.
לפני האפייה יש קצת ריח מהקמח אבל אחרי האפייה זה כבר לא מורגש.
ועם רוטב טוב ותוספות זה יהיה טעים כמו פיצה רגילה.
מבטיחה!
תחזרי לעדכן?

shir salit אמר/ה...

הכנתי את הפיצה בפסח בפעם הראשונה אז בזמנו טעמתי אותה עם קמח חומוס.
הכנתי גם עם קמח כוסמין.
הטעם של החומוס לא מורגש כמעט.
לפני האפייה יש קצת ריח מהקמח אבל אחרי האפייה זה כבר לא מורגש.
ועם רוטב טוב ותוספות זה יהיה טעים כמו פיצה רגילה.
מבטיחה!
תחזרי לעדכן?

דנה פרנק אמר/ה...

אז מה יותר מומלץ? קמח כוסמין או קמח חומוס?

shir salit אמר/ה...

אם זה מטעמי טעם אני אלך עם כוסמין.
אבל ההבדל הוא לא כלכך רציני אז אם יש רגישות/אלרגיה לגלוטן אז חומוס יהיה יותר ממספיק.
בתאבון!

חני גולדברג אמר/ה...

מה זה 15 גרם שמרית ?כצה כפיות בשמרים יבשים?

shir salit אמר/ה...

רבע שקית שמרית בערך.
צריך למיטב זכרוני לחלק ב3 בשביל שמרים יבשים

רוני אמר/ה...

היי
אני חדשה בעולם ה"ללא גלוטן"..
הכנתי את הפיצה היום עם קמח קונדיטור והבצק יצא כמו משחה :\
הוספתי קמח עדשים אדומות וזה לא ממש עזר..
בנוסף הבצק בכלל לא תפח לי,
תוכלי לפרט קצת יותר לגבי השמרים? אין לי ניסיון גם בתחום הזה :)
תודה!

shir salit אמר/ה...

מוזר..בעקרון קמח קונדיטור אמור להיות תחליף מעולה. אבל אולי את משתמשת בסוג אחר משאני מכירה.
השמרים אמורים לתת נפח לבצק.
את אלרגית לגלוטן? כי אם זהמטעמי בראות הייתי ממליצה שבפעמים הראשונות שאת עובדת עם שמרים תעשי חצי ללא גלוטן חצי כוסמין כדי להבין איך עובדים עם הבצק...
אני בעצמי כל פעם מתנסה מחדש עם עניין הללא גלוטן, כל פעם יוצא משהו שונה(:

לילך אמר/ה...

הי,
הכנתי מקמח קונדיטור ויצא מעולה!!!
הבצק באמת קצת משחתי אבל זה בסדר כי בגלל השמן הוא לא נדבק וניתן "למרוח" אותו על נייר האפייה בקלות.
איזה כיף- פיצה ללא גלוטן, ללא ביצים, מקמח זול, מהירה מאוד וממש טעימה

תודה רבה!

shir salit אמר/ה...

תודה! טוב לשמוע!