יום שלישי, 30 ביוני 2015

המבורגר טבעוני ללא גלוטן (כולל הלחמניה!)

שלום שלום!
משתפת בבורגר הכי אדיר אי פעם!
ולכל התוהים- הוא מיועד גם לאלרגיים לגלוטן.
כדאי לציין שאף אחד מאיתנו לא אלרגי, והכנו אותו רק בגלל שהוא כלכך טעים.
אז...אל תתבאסו אם אתם רגישים- יש לי פתרון מדהים!


חשוב חשוב- יש להשרות את השעועית לפחות שמונה שעות כדי שתתרכך (וכך גם הערכים התזונתיים שלה עולים).

מצטערת על התמונות בלילה, לא יצא לי לצלם כמו שצריך כי הרכבנו את הבורגרים רגע לפני הזלילה, ככה כל אחד שם בפנים את מה שהוא אוהב.


ל"לחמניות" נצטרך פטריות פורטבלו ענקיות כפול ממספר הסועדים (לחמניה לכל צד)

רכיבים לבערך 15 קציצות גדולות ויפות:

1 בצל גדול קצוץ
חצי קישוא מגורד
2 סלסלות של פטריות שמפניון, קלופות
3 כוסות שעועית שחורה מבושלת
1 כוס אגוזי מלך
200 גרם רסק עגבניות
1 כוס זרעי פשתן טחונים (לי לא היתה מטחנה ויצא מעולה, אבל לטחון אותם בנפרד תמיד יוסיף)
4-10 שיני שום (תלוי בהעדפה אישית. אני שמתי 6)
4 כפות טחינה מהולות ב4 כפות מים
4 כפות סויה
חצי צרור בזיליקום
מלח פלפל לפי הטעם

נערבב את כ-ל החומרים יחד (אני יודעת שזה הרבה...אבל זה שווה את זה) בבלנדר.
טועמים ומתקנים תיבול.

על תבנית עם נייר אפייה נתחיל בהכנת הקציצות.
אני פשוט מילאתי כף גדושה בבלילה, ושיטחתי אותה בצורת עיגול על התבנית.

נאפה ב180 מעלות כחצי שעה.
אפשר גם קצת יותר אם הן נראות ממש לחות.
אני הייתי סופר עצלנית ולא היה לי כוח להפוך באמצע האפייה, אז ויתרתי על זה, ויצא טוב באותה המידה.

יצא בסוף מדהים!


ועכשיו ללחמניות...
פטריות כפול ממספר הסועדים (אני הכנתי 12)
חצי כוס שמן
תבלינים (מלח, פפריקה, זעתר וכו)

נקלף את הפטריות, ונוריד להן את הרגל (לא טבעוני מצדי...:)
נבריש את הפטריות ונכניס אותן לעשר דקות בתנור.









 ככה נסדר את הפטריות ונתבל אותן ואז נכניס לעשר דקות לתנור...






הבורגרים שלנו היו בהרכבה עצמית- כל אחד שם איזה רוטב שהוא רצה, איזה ירקות שרצה וכמה צ'יפס הומייד שהוא רצה (חתכנו תפו"א בצורת צ'יפס, קצת שמן זית וזרקנו לתנור)










אין תגובות: