יום שבת, 14 בפברואר 2015

וופל בלגי טבעוני


 שלום שלום!
אחרי שקיבלתי מכשיר וופל בלגי מהחבר היקר, והכנתי אינספור וופלים ואינספור מתכונים, הנה המנצח!



לבערך 6 וופלים -בערך 6 חתיכות..3 פעמים מכינים-:
1 ורבע כוס קמח (אני משתמשת בכוסמין)
2 כפיות אבקת אפייה
קצת מלח
2 כפות גדושות סוכר חום
2 כפות שמן קנולה\קוקוס\זרעי ענבים או כל שמן אחר
1ורבע כוס נוזלים (או מים או חלב כלשהו או מיץ תפוזים. אני בדר"כ משתמשת בחלב קוקוס)
1 כפית תמצית וניל


מחממים את המכשיר, משמנים ומכינים כרגיל.
ברגע שהנורה שמראה שהמכשיר חם מספיק נכניס את הבלילה, וכשהיא שוב תידלק הוופלים מוכנים!
נעזר קצת במזלג כדי להוציא את הוופלים בעדינות...


הם יוצאים אווריריים ומעולים.
מייפל, ריבה, שוקולד מומס..
הכל הולך.
מומלץ מומלץ מומלץ!


7 תגובות:

Simone Ronen אמר/ה...

תודה שרית
הוספתי למתכון הבסיסי תפוח סמיט וזרעי חמניה. אפשר לדעתי להוסיף במקומם דברים אחרים שאוהבים
שבת שלום

shir salit אמר/ה...

רעיון טוב! ככה גם משפרים אל הערך התזונתי שלהם!

אנונימי אמר/ה...

אני הכנתי עם קמח מלא וגם יצא פצצה!

ditdit אמר/ה...

ניתן לשמור במקרר ולחמם למחרת...?

shir salit אמר/ה...

לא אמורה להיות בעיה, זה רק יהיה טיפה יותר קשה

אנונימי אמר/ה...

אפשר להשתמש בסוכר לבן?

shir salit אמר/ה...

בטח! סוכר לבן זהה מבחינת סוכר חום לכמויות ולהכל בעצם. בהצלחה!