שלום שלום!
אחרי נדנודים בלתי פוסקים מכל הסביבה באשר היא, סופסוף העלתי את המתכון של עוגת הגבינה-לוטוס שלי.
זוהי עוגת שחיתות שאני מגבילה את ההכנה שלה לכמה פעמים בשנה, כדי לשמור על ציפייה(:
מיותר לציין שהיא סופר מתאימה לשבועות...
https://www.tofufit.com/
היא לא מצריכה הרבה עבודה, אבל זמן ההכנה בסך הכל הוא ארוך, כי צריך להקפיא אותה לפני ששמים את הציפוי.
-כל תבנית מתאימה לעוגה, אבל הכי יפה להשתמש בתבנית עגולה קפיצית.-
לתחתית:
100 גרם ביסקויטים רגילים
חצי חבילה של עוגיות לוטוס (הן באות בחבילות מוארכות כאלה. החלק הכי קשה זה לפתוח עטיפה שלהן אחת אחת)
2 כפות חלב כלשהו (השתמשתי באורז כי זה מה שהיה, אבל זה לא באמת משנה איזה סוג)
למלית:
חבילת פודינג וניל
פחית קרם קוקוס (בערך 400 מ"ל. לשמור בצד 3 כפות לציפוי!. אם רוצים אפשר להמיר בשמנת צמחית באותה הכמות)
1 וחצי גבינת טופוטי (אפשר גם רק חבילה אחת, אבל זה פחות עשיר)
4 כפות אבקת סוכר (או 4 כפות סוכר מומס בשתי כפות מים)
לציפוי:
3 כפות גדושות קרם לוטוס
3 כפות קרם קוקוס (או שמנת צמחית)
הכנה:
נמעך את כל חומרי התחתית יחד עד לקבלת פירורים.
נוסיף את החלב ונערבב.
-אני שמה בקצה העוגה נייר פרגמנט, כדי שאחכ היא תצא יפה בקצה. לא חובה.-
נשטח את התחתית.
נערבב במיקסר את כל חומרי המלית יחד עד שאין שום גושים והמלית סמיכה.
נשטח את המלית על התחתית.
נכניס לפריזר ל4-6 שעות, עד שהמלית קרה ומוצקה.
נמיס בסיר קטן את חומרי הציפוי יחד, רק עד שהם מעורבבים היטב.
אין צורך להביא לרתיחה. רק דקה שתיים (לבעלי מיקרו, זה הזמן להשתמש בו)
נוציא את העוגה מהפריזר ונצפה אותה.
חשוב לעשות את זה מהר כדי שהחום של הציפוי לא ימיס אותה.
נחזיר מייד לפריזר.
נוציא אותה אחרי עוד שעה-שעתיים של קירור.
(לא לשכוח להוריד את נייר הפרגמנט, אם שמתם!:)
אין ספק שזוהי עוגה מלכותית.
בתאבון!
23 תגובות:
האם עירבת את המלית במיקסר?
עירבבתי את המלית):
בהצלחה!!
:-)**
נראה טעים מאוד!!! צריך להקציף את המלית או רק לערבב? לא ברור לי...
תודה!
צודקת! להקציף..
אתקן:-)
תודה!
צודקת! להקציף..
אתקן:-)
תודה!
מה אפשר לשים במקום הגבינה? היא ממש יקרה...
תודה :)
מצטערת שאני עונה רק עכשיו, אני בחו"ל..
צודקת.. אצלנו זו עוגה לאירועים מיוחדים.
אני חושבת שאפשר לנסות עם קרם קוקוס שמן יחסית, או, קצת יותר מאתגר אבל בטוח יעבוד, לנסות להחליף את הגבינה בכל שמנת צמחית רגילה ולשים 3-4 כפות אגר אגר . אם את צריכה הדרכה איך משתמשים בו רק תגידי☺
בהצלחה!
היי, באיזו גבינה להשתמש בגבינה לבנה או בשמנת? (: תודה
את האמת שכל פעם משתמשת במה שיש..
הגבינה שמנה בהרבה (28%) והשמנת "רק" 17%, ככה שאם זה אירוע מיוחד אני אשתמש בגבינה, ואם זה סתם משהו קליל אני אשתמש בשמנת.
לסיכום- גבינה עדיף ליציבות ולטעם, שמנת איכשהו שומר על קצת בריאות😄
הי, באיזה טופוטי השתמשת ? קיימים 2 סוגים.. אשמח להבהרתך. תודה,
בוקר טוב!
ראי את המענה שלי לאור חיים, כל פעם משתמשת במה שיש.
אם זה אירוע מיוחד, השתמשי בטעם גבינה, ואם לא, אז בטעם שמנת.
בהצלחה!!
הי צריך לשמור במקרר את הקרם קוקוס כדי להצליח להקציף אותה לקצפת ?
הי צריך לשמור במקרר את הקרם קוקוס כדי להצליח להקציף אותה לקצפת ?
מה אפשר במקום קרם לוטוס?
אני שמה לפעמים מחית פירות או שוקולד. זה הכל עניין של מה את אוהבת. הכל מתאים
אני שמה לפעמים מחית פירות או שוקולד. זה הכל עניין של מה את אוהבת. הכל מתאים
נראה מעולה.. צריך לתת לעוגה להיות בטמפרטורה החדר לפני הגשה?
היא תימס אם היא תשאר יותר מדי זמן בחוץ, רצוי להשאיר אותה בחוץ עשר דקות לפני ההגשה
היא תימס אם היא תשאר יותר מדי זמן בחוץ, רצוי להשאיר אותה בחוץ עשר דקות לפני ההגשה
הכנתי לחג... איש לא האמין שהיא לא חלבית.. לקקו את האצבעות.. תודה רבה.. אכין לחגים אחרים... חבל שהמצרכים יקרים
איזה כייף לשמוע!
אני מכינה את העוגה רק ליום ההולדת של החבר, בגלל שיקר ובגלל שמשמין(:
חג שמח!!
הוסף רשומת תגובה