יום שבת, 12 ביולי 2014

עוגת גלידה טבעונית מדהימה

שלום שלום!
השבוע החלטתי להפתיע את אלון, ולהכין את עוגת הגלידה שהוא ביקש כלכך.
אבל לא מצאתי מתכונים שאהבתי במיוחד.
אז בתושייה רבה ערבבתי כמה מתכונים יחד ונולדה לנו עוגה הגלידה הטובה ביותר שטעמתי.
כן, היא מזכירה את העוגות פנטזיה הקנויות במראה. אבל בטעם היא לוקחת אותן בגדול.



 מצרכים:
חבילת ביסקוויטים (אני מעדיפה בטעם שוקולד. אני השתמשתי בביסקוויטים מיוחדים ל"סנדוויצי שוקולד", אבל גם בסקוויט שוקולד רגיל יעשה את העבודה)

לשכבת השוקולד-
100 גרם שוקולד מריר
חצי כוס חלב (אני השתמשתי בחלב שקדים, כי הוא מתוק יותר)
3 כפות סוכר
כפית\ חצי כפית אבקת קפה נמס (תלוי כמה חזק אתם אוהבים אותו)

לשכבה בטעם וניל-
חצי כוס חלב (גם חלב אגוזי לוז יתאים מאוד, עדיף לא חלב אורז כי הוא מיימי מאוד)
2-3 כפיות תמצית וניל (תלוי בעוצמה של הוניל שאוהבים)

2 מיכלי שמנת צמחית להקצפה (500 מ"ל)
+סוכר בכמות שאוהבים לקצפת (אני שמה שלוש ארבע כפות)

לציפוי-
100 גרם שוקולד מריר
קצת שמנת צמחית להקצפה (אפשר לשים מיכל ו4\3 בשכבות ולהשתמש ברבע הנותר פה)
דובדבנים (או כל פרי אחר שאוהבים)




לשכבת השוקולד-
ממיסים את השוקולד עם הסוכר והחלב ומשאירים להתקרר קצת.

לשכבת הוניל-
מערבבים את החלב עם הוניל.


מקציפים את שני מיכלי השמנת המתוקה (אפשר גם מיכל ו4\3 כמו שהוסבר ב"ציפוי")



מרפדים תבנית אינגליש קייק בניילון נצמד (על מנת שההוצאה תהיה קלה ושהשכבות ישמרו יפה)
מצפים את התחתית בביסקוויטים (שלי לא התאימו למשימה אז נאלצתי לחתוך אותם)


מחצית מהקצפת מערבבים לתוך תערובת הוניל


את המחצית השנייה לתערובת השוקולד (אחרי שהתקרר קצת)


מורחים שכבה ראשונה של השוקולד.


מעליה שמים ביסקוויטים.
מעליה שכבת וניל.
ביסקוויטים.
שוקולד.
ביסקוויטים.
וניל.


משאירים בפריזר לפחות שש שעות (עדיף ללילה)
כשהעוגה קפואה לגמרי עוברים עם סכין על הדפנות (מהצד שלא נוגע בעוגה אלא בניילון) ומחלצים אותה.

מכינים את הציפוי-
ממיסים את השוקולד עם מעט השמנת.
חותכים את הדובדבנים.

מפזרים את הדובדבנים מעל העוגה.
שופכים שוקולד מעל ומכסים את כל החלק העליון.
מכניסים לפריזר לעוד קצת, עד שהשוקולד מתקשה.


אם נשארו שאריות משכבות השוקולד או הוניל, אפשר לעשות מהן קסטה (סנדוויץ' שוקולד)
פשוט למרוח שכבה נדיבה על בסקוויט אחד ולסגור עם הביסקוויט השני.
לשים בפריזר.
ולאכול!


פשוט כי היא יפה כלכך, עשיתי לה בוק...








4 תגובות:

אביגיל אמר/ה...

נראה מיליון דולר!!!
אכין בסופ"ש(:

shir salit אמר/ה...

איזה כייף!
ספרי איך יצא:-)
אשמח לשמוע!

Inna Cherevko אמר/ה...

הכנתי ויצא מעולה!! כולם התלהבו.
אז עכשיו הכנתי עוד אחת לחג :)

shir salit אמר/ה...

יואו איזה כייף לשמוע!
אני לחג מכינה תפוחים אפויים ממולאים וגלידת קוקוס, זה הקינוח הקבוע של ראש השנה אצלנו:-)