יום חמישי, 20 בפברואר 2014

אוזני המן טבעוניות!


שלום שלום!
השבוע הכנו אוזני המן.
שיצאו פצצה!
הן חומות כי השתמשתי בשוקו סויה, במקום בחלב אורז, כי רציתי טעם שוקולדי.
הן כמובן יכולות גם להיות בהירות אם משתמשים בחלב.


החתולה המפונקת נהנית מהתחלת האביב.

לאוזני המן (כ25 אוזניים):
3 כוסות קמח כוסמין (או חצי כוסמין חצי לבן)
קורט מלח
כפית אבקת אפייה
3 כפות סוכר חום
3 כפות שמן קוקוס מומס
4 כפות שמן קנולה
4\3 כוס חלב אורז או כל חלב אחר (אני השתמשתי בשוקו סויה)


נערבב את כל החומרים לכדור, נעטוף בניילון נצמד, ונניח במקרר לחצי שעה.

עקרונית המילוי הוא המקום להתפרע, שוקולד, חמאת בוטנים, פרג, מה שרוצים.
אני הכנתי מלית של שוקולד ותמרים מעורבבים.

למילוי:
1 כוס שוקולד צ'יפס מומס
8 פתי ברים
6-7 תמרים (ללא הגרעין:)




נערבב הכל במעבד מזון.
אם יוצא סמיך מדי, נוסיף חלב או מיץ תפוזים כדי להפוך את זה לקצת יותר נוזלי.
לו נוזלי מדי!!



נרדד את הבצק וקרוץ ממנו עיגולים בעזרת כוס.
נשים כפית מילוי באמצע כל עיגול ונסגור לכדי "אוזן".
נהדק טוב טוב את הקצוות כדי שלא יפתחו באפייה.



לי נשארו שאריות מילוי, אז הכנתי מהן כדורי שוקולד.
פשוט הוספתי עוד קצת פתי ברים לתערובת, גילגלתי בקוקוס או בקקאו (חלק השארתי כמו שהם), ויצאו לי כדורים נחמדים.


נכניס את אוזני ההמן לתנור ב180 מעלות, לכ15 דקות.

 הם יוצאים ממכרים!

אני אישית אכלתי ארבע חמש. ועם כל הכבוד לטבעונות ול"אני לא אשמין כי אני אוכלת בריא..." לאחרונה השתתפתי ביותר מדי פונדו-אים ומסיבות תה שאוני ההמן האלה היו ממש הקש ששבר.(:


את פורים אני אסגור בבסיס, אז הכנו קצת משלוחי מנות מוקדמים, שגם אני אשתתף.

חג שמח לכולם!

2 comments:

אנונימי אמר/ה...

בלוג מקסים, ואני אנסה את האוזני המן עם הבן שלי, הוא מתחנן כבר איזה חודש להכין ועוד לא היה לי מתכון טבעוני,
בכל אופן מבחינה עיצובית (ואני יודעת שלא שאלת, אז את מוזמנת להתעלם), אני ממש ממליצה לך להגדיל את התמונות בבלוג, זה נראה יותר טוב... אבל גם בלי זה אחלה סבבה של בלוג יש לך

shir salit אמר/ה...

בהצלחה!
אבדוק בפוסט הבא איך נראה עם תמונות גדולות.
תודה על העצה!