יום ראשון, 10 בפברואר 2013

לזניה טבעונית מהמשובחות!

שלום שלום!
אחרי טיול שנתי כייף בהחלט, מדבר, שמיים כחולים (בדר"כ), הרים וגאיות, הגיעה השבת!
(אם יצא לי, אוסיף פה תמונות מהטיול...אין כמו המדבר!)

אז לכבודה, ואחרי לבטים רבים, כי כבר הכנו כל כך הרבה פעמים את הניוקי הממולאים האלה, את הרולים האגדיים האלה בכל וורסיה אפשרית, ועוד מתכונים רבים שחוזרים אצלנו, הוחלט לגוון.
אי לכך ובהתאם לזאת, הומצאה לזניה זו, אחרי התבוננות מעמיקה במקרר ומלמול "אלה כל הירקות שיש בבית טבעוני? אחחח מה עושים?!?"
אני מאמינה שירקות שכאלה נמצאים ברוב הבתים, ותמיד אפשר להחליף אותם בירקות דומים.



ואחרי שטעמנו והתרשמנו- היא היתה מוצלחת בעליל וללא נטיות בריאותיות יתר על המידה...



נצטרך:
חבילת עלי לזניה (אם יש מקמח מלא- מעולה. לנו לא היה...)
3-4 עגבניות קלופות
2 גזרים מגוררים בגירוד ג'וליאן
2-3 פטריות פורטבלו או 6 פטריות שמפניון, פרוסות (אנחנו המשפחה היחידה ביקום שמקלפת פטריות?)
1-2 בצלים קצוצים
2-4 שיני שום קצוצות
2 כפות טחינה
חצי מיכל רסק עגבניות, כשהחצי השני מים (לערבב לקבלת "קטשופ")
רוטב סויה לטיגון
מלח, פלפל, כמון וכו'

תבנית פיירקס 25X25 או גודל דומה

את העגבניות נחרוץ באיקס לכל אורכן, על מנת להקל על הקילוף.
נשרה אותן במים חמים לכרבע שעה, עד שהקליפה תוסר מהם בקלות.
כשזו מוסרת בקלות, נקלף את העגבניות ונחתוך אותן לקוביות.

את שאר הירקות נחתוך כנדרש (פריסה, גירוד, קציצה וכו').
נטגן את כל הירקות על בסיס רוטב סויה ומים (בריא יותר משמן מורתח..)
עד שהבצל נהיה שקוף.


 זה הזמן להוסיף את שאר החומרים ולתבל לפי הטעם.
נטגן עוד כחמש דקות.


נפרוש את עלי הלזניה ונסדר את המילוי מעליהם.
נוסיף עוד שכבת עלים ומעל עוד מילוי.



על השכבה האחרונה נמרח רוטב עגבניות למניעת הישרפות העלים (יש למישהו טריק טוב שגורם לעלים העליונים להתבשל כמו שצריך??? )




נכניס לתנור לכחצי שעה, או עד שעלי הפסטה רכים (או מתחילים להשרף, כמו במקרה שלי...;)
בחום 180 מעלות



השבת גם אכלנו פרנץ' טוסט טבעוני, שהיה מעניין ומגניב בצורות מגוונות.





כאן יש מתכון לפרנץ' טוסט אחר מוצלח(:



קצת תמונות מעדשתה של אחותי המוצלחת...


שיהיה שבוע טוב!
ולכל המנויים (למעוניינים- צד ימין השאירו את המייל שלכם. לא אציק לכם, רק תקבלו עדכון בכל פעם שאעלה פוסט.), משום מה ההודעה על הפוסט מגיעה באיחור של כמה שעות...
אנסה לתקן את זה(:



2 comments:

Libsy אמר/ה...

לא כתבת כמה מעלות בתנור... אז... כמה?? :)

shir salit אמר/ה...

צודקת, עדכנתי(:
180 מעלות(: